U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Deadline GLB steunaanvragen verlengd

08 april 2020 - door Simon De Coster

De Europese Commissie publiceerde een verordening over de deadline voor GLB steunaanvragen

  • Lidstaten krijgen de mogelijkheid de deadline een maand te verschuiven
  • Zowel voor directe betalingen als voor plattelandsontwikkeling
  • Nieuwe deadline op 15 juni 2020
Deadline GLB steunaanvragen verlengd

De deadline om steunaanvragen in het kader van het GLB in te dienen wordt verlengd. De Europese Commissie kondigde dit eerder al aan. Gisteren publiceerde ze de uitvoeringsverordening die dit ook effectief mogelijk maakt. Landbouwers, maar ook andere ontvangers uit het GLB, krijgen daardoor een maand langer de tijd om hun steunaanvragen in te dienen.

Aanvragen voor directe betalingen of steun voor plattelandsontwikkeling vanuit het GLB konden normaal tot 15 mei 2020 ingediend worden bij de nationale overheden. Deze verordening geeft lidstaten de mogelijkheid om die deadline op 15 juni 2020 te leggen. Voor Estland, Letland, Litouwen, Finland en Zweden ligt die deadline zelfs nog een maand later.

De verordening geeft lidstaten de mogelijkheid om de deadline te verschuiven. Uiteindelijk is het wel aan de overheden van de lidstaten om te beslissen of ze hier al dan niet gebruik van maken.

Lees het hele document hier.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons