U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

UITGESTELD: Infosessie over de Updated Skills Agenda

3 april 2020 10:00 – 12:30
VLEVA, Kortenberglaan 71 1000 Brussel

Ook dit event is getroffen door het covid-19 virus. Om de gezondheid van zowel onze sprekers als ons publiek te waarborgen, zien wij ons genoodzaakt om dit evenement uit te stellen.

Uitstel is echter geen afstel, wij gaan zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe datum in mei en houden jullie op de hoogte.

 

De Skills Agenda for Europe is aan een update toe. Een eerste geactualiseerd ontwerp van deze agenda wordt op 18 maart voorgesteld. En omdat up- en reskilling, en de verkleining van de skills gap ook in Vlaanderen hot topics zijn, slaan de AAVR EU en VLEVA opnieuw de handen in elkaar. Samen willen we het maatschappelijk middenveld informeren over deze geüpdatete agenda.

Dat doen we op vrijdag 3 april van 10 tot 14.30 u. 

Starten doen we met de voorstelling van de nieuwe agenda met zowel sprekers van DG Employment, Social Affairs and Inclusion (DG EMPL) als DG Education, Youth, Sport and Culture (DG EAC) (Europese Commissie). Na de netwerklunch gaan we dieper in op de Vlaamse context, samen met het departement Onderwijs en Vorming en het departement Werk en Sociale Economie.

Dit is een save-the-date. Het definitieve programma en de locatie volgt uiteraard zo snel mogelijk. Inschrijven kan onderaan deze pagina. 

UITGESTELD: Infosessie over de Updated Skills Agenda

Over de Skills Agenda for Europe

In juni 2016 presenteerde de Europese Commissie deze vaardighedenagenda. Die bestond uit tien acties die ondersteuning moesten bieden bij de aanpak van de uitdagingen rond vaardigheden in de EU.

Vier jaar later, maart 2020, is de Europese en internationale context erg veranderd: digitalisering, meer flexibele werkpatronen en globalisering vragen om een vernieuwde agenda. Die update komt er nu. De focus zal nog meer op de (ontwikkeling van) vaardigheden van werknemers liggen, de aanpak van skills-mismatches en de modernisering van de beroepsopleiding (VET). Voor VET werkt men ook enkele aanbevelingen uit.

 

Vragen?

Contacteer VLEVA-liaisonofficer maarten.libeer@vleva.eu of 0471 37 82 23.

Graag tot dan!

 

Wouter Kerkhove - AAVR EU & Departement Onderwijs en Vorming

Taube Van Melkebeke - AAVR EU & Departement Werk en Sociale Economie

Sanne Noël - Departement Onderwijs en Vorming

Maarten Libeer - VLEVA

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons