U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > milieu > eu nieuws >

EU investeert € 101,2 miljoen in tien LIFE geïntegreerde projecten

21 februari 2020 - door Celeste Wezenbeek
  • Tien grootschalige projecten zullen worden gefinancierd om de overgang van Europa naar een duurzame economie en klimaatneutraliteit te ondersteunen.

  • De geselecteerde projecten bevinden zich in Cyprus, Estland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Letland, Slowakije, Tsjechië en Spanje.

  • Geïntegreerde LIFE-projecten helpen de EU-milieuwetgeving op grotere schaal toe te passen.

De Europese Commissie heeft een investering van € 101,2 miljoen aangekondigd voor de nieuwste projecten in het kader van het LIFE-programma voor milieu- en klimaatactie. Tien grootschalige projecten in negen lidstaten zullen worden gefinancierd om de overgang van Europa naar een duurzame economie en klimaatneutraliteit te ondersteunen.

EU investeert € 101,2 miljoen in tien LIFE geïntegreerde projecten

Het LIFE-programma is het financieringsinstrument van de EU voor milieu- en klimaatactie. Deze nieuwste investering zal naar verwachting miljarden aanvullende fondsen mobiliseren. De geselecteerde projecten bevinden zich in Cyprus, Estland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Letland, Slowakije, Tsjechië en Spanje en zullen de doelstellingen van de Europese Green Deal ondersteunen. De tien projecten hebben betrekking op: Natuurbescherming, afvalbeheer, luchtkwaliteit, water, aanpassing van klimaatverandering en duurzame financiering. 

Geïntegreerde LIFE-projecten helpen de EU-milieuwetgeving op grotere schaal toe te passen, en helpen bij het vergroten van de impact van financiering van plannen die op regionaal, multiregionaal of nationaal niveau zijn ontwikkeld. Aldus Commissaris Virginijus Sinkevičius.

Lees hier meer over de aangekondigde plannen.

Maak een account aan

Volg ons