U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > eu algemeen > eu nieuws >

Pieter Van Landeghem wint Ster van Europa 2019

10 mei 2019 - door Simon De Wachter

Pieter Van Landeghem, leraar logistiek in het Technisch Instituut St. Vincentius van Torhout, wint dit jaar de Ster van Europa. Pieter is de stuwende kracht achter de internationaliseringsprojecten van de school. Met zijn werk tilt hij de Europese samenwerking naar een hoger niveau. 
En dat verdient volgens VLEVA een ster ?.

Pieter Van Landeghem wint Ster van Europa 2019

Voor het tiende jaar op rij trekt Pieter ook dit schooljaar met leerlingen uit het 7e jaar Logistiek naar Denemarken om daar stage te lopen. De school behaalde het VET Mobility Charter in 2016 en dat stimuleerde Pieter om de internationaliseringsprojecten open te trekken naar andere TSO- en BSO-opleidingen. Hij enthousiasmeerde zoveel mogelijk collega’s en zo ontstond de werkgroep internationalisering. Momenteel verkent de leerkracht uit Roeselare ook stagemogelijkheden in Roemenië.

Volgens de wedstrijdjury is Pieter Van Landeghem “een leerkracht die verder gaat dan zijn normale taakomschrijving. Hij enthousiasmeert collega’s en leerlingen om met een open blik over de landsgrenzen te kijken. Een onvergetelijke ervaring die hen sterker maakt op de arbeidsmarkt.” En daar waren ook de stemmers het mee eens: 1472 van de 3900 stemmen gingen naar Pieter. “Een prachtige beloning voor mijn harde werk”, zo zegt hij zelf.

Pieter Van Landeghem zet zich 200% in om van de leerlingen Europese burgers te maken. En hoewel de leerlingen (en hun ouders) bij aanvang wat terughoudend zijn om op buitenlandse stage te gaan, komen ze stuk voor stuk laaiend enthousiast thuis. En net daarvoor doet hij het. Voor Pieter is geen uitdaging te groot. Deze prijs is een erkenning voor al het harde werk dat hij jaar in jaar uit verzet voor zijn studenten. “Wie weet, misschien opent de Ster wel extra deuren?”

“Er zijn zoveel knappe initiatieven én mensen die hun schouders zetten onder het ‘Europese project’. Bij VLEVA vinden we het belangrijk dat zij via de ‘Ster van Europa’ in the picture gezet worden. Want met hun inzet tillen ze de Europese samenwerking en het Europese debat naar een hoger niveau. Het bewijs dat Vlaanderen en Europa sterk met elkaar verbonden zijn.”, zegt Jan Buysse, algemeen directeur VLEVA.

Meer info    

www.stervaneuropa.be 
De 5 genomineerden waren: 

Maak een account aan

Volg ons